Bananchips

IMG_2309webDen altid gode Ann-Christine fra Valdemarsro postede for længe siden en opskrift på bananchips. Hvorfor jeg ikke har lavet det før, er mig en gåde, for hvor er det bare nemt og samtidig ti gange lækrere, end de købte bananchips, man kan finde i supermarkederne, som i øvrigt er stoppet med sukker og olie. Denne version er lidt mere chewy og karamelagtig i konsistensen, hvilket kan anbefales stort, hvis du spørger mig.

Du skal bruge:

  • Bananer – gerne økologiske
  • En kniv og skærebrædt
  • En ovn, bageplade og bagepapir

Skær bananerne i tynde skiver og læg dem i ét lag på en bageplade med bagepapir. Tør dem i ovnen på 100 grader varmluft i 45 minutter til halvanden time. Ann-Christine skrev, at hun gav sine 45 minutter, men jeg havde vist skåret mine lidt tykkere, så de skulle have noget længere. Jeg havde i øvrigt plads til fire små bananer i skiver på en bageplade.

Og tada, de lækreste, chewy bananchips, helt uden tilsat sukker. De kan sagtens opbevares i lidt tid i en krukke med låg, men erfaringen viser, at de hurtigt får ben at løbe på.IMG_2310web

Relateret indhold

0 kommentarer

Skriv en kommentar