Bærmonstre laver også det samme mad to gange

– Ligesom postbuddet også ringer to gange. I hvert fald i gamle dage. Eller på film.

De sidste par uger har stået i brug-afprøvede-opskrifters tegn. Selvfølgelig med småjusteringer som altid, for det bliver alligevel lidt kedeligt slavisk at følge en opskrift. Det gør jeg vist kun med en ting, og det er mit rugbrød, hvor jeg ikke eksperimenterer så meget. Måske burde jeg prøve det en dag, men jeg tør næsten ikke pille for meget ved familieopskriften.

Først fik jeg pandekager med feta. Denne gang havde jeg lært af sidste gang, og tilføjede først fetaen til spinaten lige efter jeg tog den af komfuret. Første gang smeltede fetaen nemlig for meget, og det er synd.

Ved siden af pandekagerne er der en ganske simpel salat med revet rødbede og æble og en skøn humus. Samme opskrift som her, men med masser af finthakket bredbladet persille i. Det gør jeg helt sikkert igen. Den blev simpelthen dobbelt så lækker, mere frisk og mere smag. Persille i humus kan hermed anbefales på det varmeste.

Bulgursalat med feta, tomater, salatblade, avokado og agurk. Næste gang skal den have lidt løg også, men dejlig og hurtig mad.

Porretærte, hvor jeg også lærte af erfaring og tidligere dovenskab, og huskede at stege porrerne på en pande først. Det betyder ret meget for at få en lækker, blød og sprød tærte. Ellers bliver porrerne for tørre. Samtidig tilføjede jeg en teske chilipulver, som jeg har fået af en meget sød person, der har hjembragt det hele vejen fra Indien. De to ting: chili og bløde porrer gør virkelig porretærten til en sand retro-mad-nydelse.

Når gentagelserne rent faktisk bliver bedre end første gang, så er det værd at gentage sig selv.

Sjovt nok er jeg heller ikke voldsomt kreativt hver eneste aften, når jeg kommer hjem efter en lang dag på arbejde. Det tror jeg de fleste kender, og nogle gange er gensynets glæde også dejlig – specielt, hvis man ikke lever af det samme hele tiden.

Relateret indhold

2 kommentarer

 • Besvar
  lunabaermonster
  25. september 2012 at 22:24

  Lige præcis. Og tak for tippet, det lyder spændende. 🙂

 • Besvar
  Christian Skov
  25. september 2012 at 22:07

  Forfinelse/udvikling af ‘gamle’ retter er bare noget af det bedste ved madlavning. 🙂

  Man kan med fordel også bare forkoge (eller blanchere) porrerne. Et absolut hit i porrertærter.

 • Skriv en kommentar