Bærmonster på tur

Myanmar (2)

Der er noget, jeg ikke har fortalt jer.

Ikke, at det er nogen hemmelighed. Men nogle gange kan jeg godt være lidt bange for at jinxe ting, selvom jeg godt ved, det er skørt.

Om 14 dage rejser jeg – inshallah (jeg elsker det udtryk, så det skal på ingen måde forstås blasfemisk, men det danske “forhåbentlig” eller “om Gud vil” kan bare ikke det samme) – til Myanmar. Og bliver der i indtil slutningen af november – inshallah, for jeg har ikke fået visum endnu.

Jeg skal nemlig i praktik som den sidste del af mit studie inden specialet, og både storglæder mig og er ret spændt på det hele. Ene dansker i et fremmed land er altså lidt nervepirrende – på den gode og udfordrende måde, forstås. 🙂

Jeg skal i praktik i et sejt projekt, som jeg har været frivillig i siden juni 2014. Det hedder Minglabar Myanmar – Fundament for forandring, og handler om at skabe det, navnet siger. Myanmar har været et lukket land indtil 2010 og burmeserne havde ikke forsamlingsfrihed under militærregimet. Burmeserne selv har spurgt om hjælp til at starte frivillige projekter op i landet, og projektet kommer derfor nedefra, hvilket jeg er stor fan af.

Hele efteråret skal jeg derfor være med til at lave kommunikation for og med projektet i Yangon, den største by i Myanmar, og samtidig lave et selvstuderet emne om projektet. Ikke et ord om fremdriftsreform, men praktikken alene giver kun 20 ECTS, så der skal noget til ved siden af.

Myanmar land fuld af guld-pagoder, grønne rismarker og efter sigende virkelig søde mennesker. Det er også et land, der ser ud til at have et super spændende køkken, hvorfor bloggen her vil komme til at handle lidt mere om burmesisk mad og frugt det næste stykke tid. De har nemlig både durian, jackfruit og alt muligt andet spændende, som jeg glæder mig til at smage.

Derfor står min august udover lidt arbejde, solskinsnydning og yoga på forberedelse af selvstuderet emne (og specialetanker), vaccinationer en masse, pakkelister i hovedet, praktikstart og ikke mindst at se en masse dejlige mennesker, som jeg ikke får krammet hele efterået.

Jeg håber, du vil læse med på mine Myanmar-eventyr. 🙂

Relateret indhold

2 kommentarer

 • Besvar
  Piskeriset
  16. august 2015 at 10:34

  Det lyder rigtig spændende! Jeg krydser fingre for, at det bliver et spændende – og velsmagende – ophold 🙂

  • Besvar
   baermonster
   16. august 2015 at 12:23

   Tusind tak! 🙂

  Skriv en kommentar