Siden jeg så Anne au Chocolats opskrift på bananpandekager i 2012, har de små, tykke pandekager været fast inventar i mit køkken. Jeg laver dem særligt i weekenden, når morgenmaden skal være noget ekstra, men de er lige så gode til desserter, eftermiddagssnack eller hverdagsmorgenmad.
Bananer er geniale til mange ting, hvis du spørger mig. Udover min store kærlighed (må man godt elske mad?) til bananis og smoothie, så er jeg tosset med bananpandekager, banankage, banan”cookies” og så videre. Den sødme, som modne bananer har, er ofte bedre end sukker, og giver en rarere følelse i kroppen.
Til 3-5 små, tykke pandekager skal du bruge:
- 1 moden banan, moset
- 1 æg
- 20 g boghvedemel (alternativt grahamsmel)
- 1/4 tsk kanel, lidt kardemomme og lidt vaniljepulver (ikke sukker) – alternativt kan du bruge birkes, citronskal eller hvad du ellers bedst kan lide som krydderi
- Smør eller kokosolie til stegning
Bland det hele og steg i smør eller kokosolie. Server pandekagerne med peanutbutter eller en anden nøddesmør imellem, med syltetøj, sirup eller bare helt enkle.
Vil du have en chokoladelækker version, så tilføj ca. 1 spsk kakaopulver til dejen.
4 kommentarer
Små ting #29 | Bærmonster
5. juni 2017 at 20:31[…] lavede vafler til morgenmad efter samme opskrift som bananpandekagerne. Her i en fabelagtigt kombination med lidt kokosmælk, appelsin, bipollen, hampefrø og gojibær. […]
Cashewsmør med vanilje | Bærmonster
20. april 2016 at 22:21[…] Dog spiser jeg det med måde, for det er selvsagt en fed omgang. Allerbedst synes jeg det er mellem bananpandekager i stedet for sukkerfyldt marmelade eller […]
Mandelsmør med kanel | Bærmonster
17. januar 2016 at 13:54[…] elsker bananpandekager, hvad jer, der også kigger med på Instagram vist ikke er i tvivl om. For mig er det den bedste […]
Veganske, glutenfri bananpandekager | Bærmonster
5. januar 2016 at 14:01[…] dag prøvede jeg en anden opskrift på de klassiske bananpandekager, nemlig med ægget byttet ud med 1/2 dl plantemælk. Pandekagerne får en lidt anden konsistens og […]