Bærmonster i bærhimlen

Så kunne jeg komme tilbage fra ferie. Det var ellers ikke fordi, jeg ikke kunne være blevet væk lidt længere. Lejr, Malta, cykeltur, Smukfest, fødselsdage og fester og hvad ved jeg – det har været en fantastisk sommerferie!

I weekenden havde jeg en skøn tur med tre herlige tøser i en shelter. Konceptet var simpelt: vi måtte ikke gå hjem, så vi skulle finde et sted, vi kunne sove, vi skulle drikke en masse rødvin og spise noget god mad. Eftersom vi alle er nogle friluftsdamer, så var en shelter i selskab med fire bålpander og en bag-in-a-box en succes.

Shelteren vi havde lånt lå allerbagerst i en enorm have, der havde helt åndssvagt mange bær. Bær som vi bare måtte spise! Vi plukkede brombær, røde stikkelsbær, ribs og tomater (okay, sidstnævnte er ikke bær), til vores hænder var helt smasket til i de flotte røde farver. Nøj, det var skønt! Bærhimlen for bærmonsteret.

Oveni lå shelteren med fantastisk udsigt, der var das (believe it or not – jeg har savnet et rigtigt das, efter de er gået over til de vamle indelukkede godik-toiletter mange steder – altså udendørs steder), bålplads, en bette hytte og et drivhus.

Så mange bær, som du kan se nedenfor, plukkede vi, og her er ikke talt med, hvor mange bær jeg nåede at spise undervejs. Man er vel et ægte bærmonster. Billederne i dette indlæg er venligst udlånt af min søde veninde, da jeg åbenbart var for doven til at slæbe spejlrefleksen med.

Efter bærplukningen gik vi i gang med at lege med bålpanderne.

Det var noget med at skære chorizo og noget gris i stykker, ordne en masse grøntsager og krydderurter (som der også var i haven) og lave en omeletmasse af 10 øko-æg, salt, peber og en sjat mælk.

Når man laver mad over bål, kan man ikke være alt for fedtforskrækket: man kan ikke bare lige skrue op og ned, så det kræver sit fedtstof, hvis maden ikke skal brænde på.

Sådan så vores grøntsags-kød-omeletter ud:

Når man nu har sådan et fint bål, skal det ikke gå til spilde. Derfor skulle vi selvfølgelig have den evige klassiker til dessert: ristede skumfiduser med pålægschokolade og mariekiks. Det er lækkert på den der virkelig vamle måde. Mmm.

Det er min til højre. Jeg højnede vammelheden og brugte TO skumfiduser imellem to kiks og et stykke pålægschokolade. Så er man også ordentligt klistret til i fjæset bagefter.

Til morgenmad fik vi pandekager over bål med friske bær på. Pandekager er til hver en tid en af de bedste opfindelser, og når man smider friske selvplukkede bær og lidt honning på, kan det ikke blive meget bedre. Tilsæt mynte-te med friskplukket mynte.

Sådan kan det gå, når man udsætter et bålsted og en shelter for fire tøser, god mad og rødvin en masse.

Og bare rolig: jeg holder ikke sommerferie lige foreløbig igen, så næste blogindlæg kommer straks – jeg har spist en masse god mad i min sommerferie, som ikke skal gå bloggen forbi.

Relateret indhold

0 kommentarer

Skriv en kommentar