Bærlykke og grød i massevis

IMG_1504Forrige weekend var jeg på visit hos mine søde bedsteforældre, der har den bedste køkkenhave, jeg kender. Heldigvis fik jeg lov at plukke løs af bær og andre gode sager, hvilket gjorde et ægte bærmonster lykkelig helt ind i hjertet.

Om morgenen stod den derfor på grød med bær i massevis.IMG_1507web

Jeg havde puttet en blanding af blåbær, solbær og brombær i selve havregrøden og toppet med endnu flere bær, både blåbær, brombær, stikkelsbær og hindbær. Helt fantastisk og meget fin og lyserød morgenmad, der var en prinsesse værdig.

Jeg fik også nogle bær med hjem, så dagen efter kunne jeg lave lyserød grød en gang til, denne gang dog kun med brombær.IMG_1508web

Det er bare helt enkel havregrød lavet med 1 dl havregryn, 2 dl vand og et drys salt, og så blandet med bær.

Jeg er blevet stor fan af grød, både overnight-oats og havregrød lavet på forskellige måder. Nogle gange bruger jeg bare havregryn, andre gange halvt havregryn og halvt ruggryn, nogle gange kommer der en teske chiafrø eller andre frø med, og ofte kommer der lidt ægte kanel i grøden også.

Om morgenen plejer jeg at blande grøden sammen, gå i bad, så den står og trækker, og så give den godt og vel 3 minutter i mikroovnen. Ja, den bliver lidt mere smooth, når man laver den på en gryde, men til hverdag er mikroovnen altså klart den nemmeste løsning.

IMG_1518web

Ovenstående grød er halvt havregryn, halvt ruggryn blandet med lidt kanel og toppet med kokos og æblemos lavet på ananasæbler med skræl (derfor den smukke, lyserøde farve) og en lille bitte smule sukker.

På mere sukkersøde dage blander jeg en halv banan i grøden, hvilket giver en lækker konsistens og sødme. Og topper ofte med den anden halvdel.IMG_1511web

Andre favorittoppings her i huset er peanutbutter, rosiner, bipollen, morbær eller noget andet frugt. Mulighederne er heldigvis ret så mange.

Spiser du grød? Og hvad foretrækker du som topping?

Relateret indhold

6 kommentarer

 • Besvar
  Ida
  22. august 2014 at 13:02

  Jeg er begyndt at lave havregrøden med mandel eller kokosmælk i stedet for vand, smager godt 🙂 og så kakaonibs, granatæble, passionsfrugt og mandler

  • Besvar
   lunabaermonster
   22. august 2014 at 13:27

   Det lyder også rigtig lækkert, det må jeg prøve en dag. 🙂

 • Besvar
  Livsglimt
  21. august 2014 at 16:09

  Jeg har spist bær direkte i haven næsten hver dag siden starten af juni. Det er virkelig en af de rigtig skønne ting ved at have en have! Det virker næsten for godt til at være sandt at noget kan smage så godt og samtidig være både sundt og super-let at dyrke:-)

  • Besvar
   lunabaermonster
   22. august 2014 at 8:29

   Det lyder fantastisk! Jeg ville ønske, jeg havde plads til et par buske. 🙂

 • Besvar
  jacobdklarsen
  21. august 2014 at 8:08

  Mm, det ser lækkert ud.
  Er selv vild med grød og bær til morgenmad.

  Bruger selv tit tørrede gojibær og mandler.

 • Skriv en kommentar