Baba ganoush

IMG_1048webBaba ganoush er ikke den smukkeste dip i verden. Men godt, det smager den. Jeg lavede den til vores meze/tapas i onsdags, da vi fejrede opgaveaflevering, sagde farvel og på gensyn til en veninde og andet godt.

Opskriften er inspireret af Foodfanatics baba ganoush, men som det stort set altid sker i mit køkken, så er den lavet lidt om. Blandt andet har jeg brugt væsentligt mindre olivenolie.

Til en lille portion skal du bruge:

  • 1 aubergine
  • 2 fed hvidløg
  • 1 – 1 1/2 spsk tahin
  • 1 tsk spidskommen
  • En stor håndfuld frisk mynte
  • Citronsaft fra 1/4-1/2 citron
  • Salt
  • Peber
  • Lidt olivenolie, 1/2-1 spsk

Skær auberginen over på langs og giv den en tur i ovnen på 200 grader med grillen tændt. Hvis du alligevel er ved at lave haydari, kan den passende komme ind med peberfrugterne. Giv den 20-30 minutter til den er blød og dejlig.

Når den er det, så tag en ske og skrab kødet ud. Kasser skallen. Blend auberginekødet med resten af ingredienserne og smag til med salt, peber, citronsaft og spidskommen.

Tip: Jeg gav hvidløgsfeddene 5-10 minutter i ovnen til de var bløde. Det giver en mindre kraftig hvidløgssmag, så jeg kunne sagtens have brugt lidt mere. Men de er også fine i rå tilstand, hvis man hellere vil det.

Relateret indhold

2 kommentarer

  • Besvar
    Falafler Med Grønt I | Bærmonster
    13. marts 2016 at 20:45

    […] serverede falaflerne med hjemmebagt pitabrød, baba ganoush, haydari (fetadip) og tabouleh. Det kan godt anbefales. Det eneste ikke-veganske er haydarien, som […]

  • Besvar
    Tapas-aften på (næsten) libanesisk | Bærmonster
    19. februar 2016 at 15:35

    […] Baba ganoush, humus, haydari, tabouleh, feta, gulerods- og bladselleri-stave, kikærter vendt i olivenolie og blandet med chili, koldhævet fuldkornsflute, vandmelonsalat og spidskålssalat med radiser, persille, peberfrugt og sennepsvinaigrette (dog ikke særlig mellemøstligt). […]

  • Skriv en kommentar