Appelsincookies

IMG_1916webPå en eller anden mystisk måde, så er tre-fjerdedele af de cookies-opskrifter, der er på bloggen, kommet i løbet af den seneste måned. At det så kun betyder tre ud af fire, det er en anden snak. Det må være noget med vinteren.

Appelsincookies er skåret over samme læst som disse havregrynscookies, hvor den oprindelige opskrift stammer fra Mira Arkin (og er modificeret en anelse). Alligevel vil jeg ikke snyde dig for opskriften, for versionen med appelsin er noget så rar.

Jeg har smugsmagt, for det skal man. Resten skal min fine studiegruppe have i morgen.

Jeg lavede dem lidt mindre end sidst, og fik 16 styks cookies, der lige præcis kunne være på en bageplade.

Du skal bruge:

  • 80 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 1/2 tsk kanel
  • 130 g rørsukker
  • 75 g havregryn
  • 80 g blødt smør
  • 1 æg
  • Appelsinskal fra 1 økologisk appelsin. Eller to, hvis det virkelig skal smage igennem.
  • 50 g grofthakkede mandler

Sæt ovnen på 180 grader.

Bland hvedemel, bagepulver, vaniljesukker, kanel, rørsukker og havregryn sammen. Smuldr smørret i dejen, så den bliver blandet godt rundt. Saml det hele med et æg fra en glad høne. Tilsæt til sidst rosiner og mandler.

Sæt dejen på en bageplade med bagepapir på ved hjælp af en teske. De flyder meget ud under bagningen, så lav plads mellem kagerne.

Bag dem ved 180 grader i cirka 10 minutter, og lad dem efterfølgende køle lidt af på en rist.

Relateret indhold

1 kommentar

  • Besvar
    Fejring for alle pengene | Bærmonster
    24. marts 2014 at 22:52

    […] stod den på rødvin, brownie, appelsincookies, daddelkugler, gode venner og dans (sidstnævnte har jeg ingen opskrift på, udover at huske, at […]

  • Skriv en kommentar