Anmeldelse: Restaurant MellemRum

Da jeg forsvarede speciale 30. juni, inviterede mine søde forældre mig ud at spise sammen med min ene bror og hans kæreste (den anden havde en fest på Roskilde sammen med hans kæreste 🙂 ). Jeg har ikke helt overbevist min familie om de vegetariske glæder endnu, så kompromiset var at spise et sted, der havde både vegetar- og altspisende-menu. Og lige præcis det har Restaurant MellemRum, der ligger på Fredens Torv i Århus.

Vi fik alle tre retter, nogle af os fik vinmenu til, andre gik all in på deres lækre druesaftmenu (jeg smagte den, og ærgrede mig næsten over, at jeg havde bestilt den gode vin, så lækker var den). Jeg er ikke den snildeste vinkender, men uden at kunne huske, hvad vi drak, så synes jeg alle tre glas vin var super godt tilpasset retterne. Udover vin og tre retter var der tre forskellige slags brød til og smør rørt med noget krydderurt samt humus med tandoori. Virkelig lækkert, og lidt farligt med brødfælden, når man er sulten og det smager så dejligt.

Tre retter koster 350 kroner og tilhørende vinmenu til tre retter koster 300 kroner oveni.

Til forret fik jeg, som billedet øverst viser: Grønne asparges | æggecrème | røget smør | kapers, der var en let og lækker forret.

IMG_6782
Til hovedret fik jeg: Grøntsagsgratin | syltede grøntsager | ærter | timian. Endnu en grøn ret og så dejlig en af slagsen, Særligt urtepureen og de syltede løg var godt, men ditto gratinen og hele sammensætningen spillede.

IMG_6783
Til dessert fik jeg: Rabarber | hvid chokolade | skovmærke. De andre fik samme dessert som mig, dog med nogle små gelatine-dutter på også. Igen hurra herfra for en restaurant, der godt ved, at vegetarer helst ikke gider hverken gelatine eller fisk. Og i øvrigt må jeg som svoren desertar (en af dem, der virkelig godt kan lide dessert) give et kæmpe tak for desserten. Den var SÅ lækker, at jeg på trods af mæthed godt kunne have sneget en ekstra ind. Desserten var ret syrlig med rabarber”kage” og skovmærkeis, og det passede perfekt til den søde vin (muscato d’asti). Mens jeg skriver det her, får jeg helt lyst til at gentage den. 🙂

Jeg kan varmt anbefale MellemRum. Både for deres mad, men ligeså for stemningen. Der er hyggeligt og varmt, og tjenerne er søde og nærværende. De fortæller om vinene og retterne uden hverken at sige for lidt eller for meget, og det kan være en kunst i sig selv. Og som bæredygtighedsplus serverer de renset vand fra hanen i patentflasker, som man også kan få med brus. Ikke noget med kildevand, der er blevet transporteret langt og hældt i plastikflasker.

P.S. Det er værd at holde øje med MellemRum, for de har også en lidt billigere sommermenu, ligesom det kan være billigere at spise der, hvis man kan forlade restauranten klokken 19 – fx før en tur i biografen eller teateret.

Relateret indhold

0 kommentarer

Skriv en kommentar