Ærtehumus

IMG_1909webJeg er vild med humus. Flækærtehumus, humus med persille, klassisk humus, bønnepure og så videre. Det er samtidig genialt på madpakken, for det kræver bare en lille bøtte og et par skiver godt rugbrød ved siden af.

Opskriften på denne skønne ærtehumus fandt jeg hos HelseMatilde, der udover at være flittig i et træningscenter også er flittig til at bringe fine vegetaropskrifter på sin blog. Det er helt sikkert ikke sidste gang, jeg laver denne ærtehumus. Den er hamrende nem, for intet skal koges, og smager samtidig dejligt af ærter. Og så er den nem at lave i mindre portioner, fordi man ikke skal koge en masse inden og blot bruge en stavblender til at blende ærterne med.

Til cirka tre gange pålæg til frokost skal du bruge:

  • 200 g gode, frosne (og optøede) ærter (jeg brugte nogle fine, økologiske ærter fra Änglemärk) – hvis det er sommer, må ærterne selvfølgelig meget gerne være friske
  • 1 fed hvidløg
  • Lidt friskpresset citronsaft
  • Lidt urtesalt
  • Friskkværnet peber
  • Lidt chili eller cayennepeber – kan udelades, hvis man gerne vil have den helt mild
  • Og en stavblender eller andet, der kan blende (den skal ikke spises, hvis du bliver i tvivl)

Blend ærter og hvidløg og smag til med citron, salt, peber og chili/cayennepeber. Humusen kan sagtens holde sig et par dage på køl.

Jeg har nydt den til frokost på hjemmebagt rugbrød med hjemmespirede bønnespirer ovenpå – det gør frokosten lidt mere fin, knasende og rar. Nu tænker du måske: Hjemmelavede bønnespirer? Klap lige ponyen! Vi lever jo ikke i 70’erne længere.

Nej, kan jeg svare, det gør vi ikke. Men bønnespirer er stadig dejlige, knasende, sunde og overraskende nemme at lave selv. Det kræver bare en spirekasse, for eksempel nedenstående, der koster omtrent 60 kroner. Den er muligvis ikke køn, men den virker til formålet.IMG_0474web

Relateret indhold

2 kommentarer

  • Besvar
    Små ting #5 | Bærmonster
    19. maj 2016 at 11:40

    […] man i den grad kan kalde hurtig aftensmad. To styks rugpandekager fra fryseren, frisk spinat og ærtehumus. Lækkert og […]

  • Besvar
    Små ting | Bærmonster
    10. maj 2014 at 16:04

    […] man i den grad kan kalde hurtig aftensmad. To styks rugpandekager fra fryseren, frisk spinat og ærtehumus. Lækkert og […]

  • Skriv en kommentar