Æblecrumble

IMG_1824web

Æblecrumble er en fantastisk comfort food-dessert. Den er blød, varm, knasende, kanelkrydret og rar. Mine forældres skur er fuld af æbler fra deres have, så det er bare om at slå til, når jeg er på besøg.

Det er ikke første gang, jeg har en crumble på bloggen, men siden opskriften er ændret, må der hellere komme en til.

Til ca. 6 personer skal du bruge:

  • 6 æbler
  • 50 g sukker (evt. mere, hvis du gerne vil have den meget sød)
  • 3 tsk kanel
  • Evt. lidt vanilje (fra 1/2 stang eller 1 tsk vaniljepulver)
  • 100 g hvedemel
  • 100 g havregryn
  • 100 g mandler
  • 50 g sukker
  • 100 g blødt smør

Skær æbler i mindre stykker, som du bedst kan lide dem. Jeg beholder altid skrællen på, fordi meget af smagen sidder i den. Men foretrækker du en blødere crumble, kan du evt. skrælle æblerne.

Bland æblerne med kanelsukker af 3 tsk kanel, 1 tsk vaniljepulver (eller vanilje, du selv har skrabet ud – jeg tog bare den lette løsning den dag) og 50 g sukker. Læg æblerne i et ildfast fad.

Hak mandlerne fint, evt. i en foodprocessor, nøddekværn eller andet. Eller med hænderne og en kniv. Bland mandler, smør, sukker, mel og havregryn godt sammen, og drys det over æblerne.

Bag æblecrumblen i en ca. 190 grader varm ovn i ca. 35 minutter. Hold øje med den – det afhænger af ovnen, fadets tykkelse og så videre.

Nyd med gode venner og en god klat skyr (på billedet), creme fraiche eller vaniljeis.

Relateret indhold

1 kommentar

  • Besvar
    Karen Engell Dalsgaard
    7. november 2013 at 11:13

    Ja – Crumble Cake er en, der holder. Den bliver man aldrig træt af – god ide med mandlerne i. Tænk, min opskrift på crumble cake er blevet læst over 7000 gange – lidt vildt ikke?
    vh/Karen

  • Skriv en kommentar