Om bloggen

Om bloggen baermonster.dkBærmonster er en bæredygtig livsstilsblog. Her udvikler jeg og deler vegetariske opskrifter, giver tips til at leve mere bæredygtigt, skriver om yoga og det store i det små.

Bloggens emner spænder bredt: Fra vegetarisk madlavning til rejser, yoga og forsøg på at få grønne fingre. Værdisættet og målet er dog altid det samme: At inspirere til at leve mere bæredygtigt.

Bærmonster er en del af det bæredygtige webmagasin og blogfællesskab, Sustain Daily.

Mål

Mit mål med Bærmonster er at inspirere til at leve et mere bæredygtigt liv uden løftede pegefingre. Et mere bæredygtigt liv både på det ydre og det indre plan.

Værdier

Bloggens værdier er det, jeg har i baghovedet, når jeg skriver indlæg, og det, jeg bruger aktivt, når jeg siger ja eller nej tak til samarbejder. Kommercielle samarbejder skal give mening for bloggen og ikke mindst læserne.

Værdierne for baermonster.dk er: Bæredygtighed, Nysgerrighed og Ærlighed.

Bæredygtighed er det helt grundlæggende. Bæredygtighed både på det store klimaplan og den indre bæredygtighed.

Med bæredygtighed i en klima- og miljøforståelse mener jeg at arbejde mod en klode, hvor vi tænker på vores børn og oldebørn – og dyrebørn. Hvor vi arbejder mod at få Jorden til ikke bare at holde ud, men at leve godt. Mere konkret betyder det for mig økologi, lokalt mad, vegetarisme, så få flyveture og så lidt plastik som muligt, mindre og klogere forbrug og Zero Waste-tankegangen. For mig er det en bevægelse mod at leve mere bæredygtigt, så det foregår ikke over en nat, men er en stille og rolig aktiv udskiftning og ændring af vaner.

Den indre bæredygtighed kan også kaldes væredygtighed – at kunne være i verden på en måde, hvor man er glad og behandler både andre og sig selv ordentligt. I en verden, hvor alt for mange mennesker går ned med stress, depression og andet, synes jeg, det er så vigtigt at sætte fokus på, hvordan vi kan være i verden på en måde, hvor vi er glade. Konkret ser jeg væredygtighed som kærlighed, mindfulness, yoga, meditation, væren, glæde og at turde at stå ved sig selv uden at skade andre.

Nysgerrighed er det, der driver mig frem, sammen med en legelyst og lyst til at lære nyt, både om verden og de mennesker, der lever i den. Nysgerrighed og legelyst får mig i køkkenet, får mig til at undersøge ting og blive klogere – og formidle det på en måde, der også inspirerer andre.

Ærlighed handler om at fortælle om min egen vej til et mere bæredygtigt liv med visheden om, at jeg ikke kan ændre verden eller mig selv på én nat. Ærlighed er også at turde stå ved, hvem jeg er, og at turde vise, når livet er eller har været svært. Jeg skriver ikke om alt her på Bærmonster, men grænsen mellem personligt og privat rykker sig, for jeg tror på, at det private er politisk. At vi kan hjælpe hinanden ved at være ærlige, både når livet er nemt og svært. Som fx disse tre indlæg: Du er ikke aleneOm at komme ud af ensomheden og Om kærlighed og udvidelse af hjertet)

Læsertal

Baermonster.dk har ca. 3.600 unikke læsere om måneden og ca. 7.000 sidevisninger hver måned.

I hele 2016 havde bloggen 20.177 unikke brugere og 57.625 sidevisninger. Kontakt mig, hvis du er interesseret i et samarbejde og vil have de nyeste tal fra Google Analytics.

Instagram: 1.019 følgere

Facebook: 336 følgere

Bloglovin’: 175 følgere