Bag om Bærmonster

marianne-luna-1865-1Først og fremmest bør jeg nok forklare, hvorfor min blog hedder noget med monster i.

Jeg har to mostre og en mor – heldigvis. Den ene moster har ikke så meget med sagen at gøre, eftersom hun ikke plukker så mange bær.

Den anden moster og min mor derimod, de er er kendt som bærmostrene, eller bærmonstrene. Navnet kommer af, at man på ingen måde kan gå en tur i skoven med dem under bærsæsonen, uden at turen kommer til at tage mindst dobbelt så lang tid som planlagt. For der skal lige plukkes bær. Det ville jo være en skam, hvis naturens eget fantastiske spisekammer gik til spilde.

Sådan et bærmonster har jeg selv udviklet mig til.

Jeg sniger mig på jagt efter bær i hele sæsonen og bliver lykkelig, når jeg plukker hyldeblomster, ramsløg og alt-muligt-andet fra moder natur. Det er jo både økologisk, gratis og naturligt.

Derfor øver jeg mig i at få grønne fingre, så jeg kan gro lidt natur i mine altankasser og i mit køkkenvindue.

Ting jeg kan li’ – uddannelse og arbejde

Kigger vi lidt væk fra bær og monstre, er jeg uddannet journalist fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole og cand.mag. i international virksomhedskommunikation. I mit arbejdsliv – både af den lønnede og frivillige slags – skriver, filmer og fotograferer jeg, planlægger kommunikationsstrategier, kommunikerer på sociale medier og får andre mennesker til at lave solhilsner og hundestræk. Vil du vide mere om det, kan du finde mig på LinkedIn. Du kan også finde mere om, hvad jeg laver som kommunikatør og journalist på min anden hjemmeside.

Ting jeg også kan li’

Jeg slapper af i et køkken og elsker at afprøve nye opskrifter. Jeg er utrolig glad for at: Have gode samtaler med vigtige venner, kramme længe, rejse verden tynd, møde spændende mennesker, blive klogere, danse grimt, dyrke yoga, høre lækker musik, drikke god kaffe, glo på regnbuer, få vind i håret og solskin på næsen, læse gode bøger og at cykle tosset meget rundt på min højtelskede damecykel. Og glad for alt muligt andet. Lidt af det kan du læse om her på Bærmonster.

Mine største ønsker er:
– Fred i verden
– En jordomrejse
– Et flyvende tæppe
– Grønne fingre og en køkkenhave med masser af bærbuske, grøntsager, krydderurter og frugttræer

Foto her på siden samt portræt på forsiden er taget af Anders Melchiorsen.

5 kommentarer

 • Besvar
  lunabaermonster
  12. november 2011 at 15:15

  Hej Anika
  Tak for din søde besked. Det lyder virkelig også lækkert.
  Knus Bærmonster

 • Besvar
  Anika
  10. november 2011 at 19:22

  Hej Marianne!
  Jeg er vild med din måde at beskrive alle dine retter og smagsoplevelser på.
  Jeg har lige kæmpet mig igennem en stor portion broccolisuppe og nybagteboller med skinke,parmesan og oregano, som har været en tur i ovnen. så jeg er stopmæt! men lige et par skefulde af den vitaminrige, varme suppe, så kan jeg vente lidt længere med at tænde for varmen i lejligheden.
  Jeg håber at du har det rigtig godt, det lyder jo dejligt med en tur til Brussels 🙂
  stor begejstring og madglæde herfra

  Anika

 • Besvar
  Tanja
  13. september 2011 at 8:48

  Uhm, jeg tror jeg vil afprøve din rodfrugt-opskrift i aften – det så rimelig lækkert ud 😀
  Ses på skolen om snart til en dejlig forelæsning med Johnny boy <3 wwwwweeeeeeee

 • Besvar
  jonathansikker
  26. juni 2011 at 1:24

  Jeg gik forbi et værtshus i København i dag, hvor de sælger flyvende tæpper til 150 kroner. Jeg havde dog for travlt til at kigge ind og forhøre mig. Men måske du skulle kigge derned. Det ligger i Købmagergade, eller lige deromkring (jeg husker desværre forfærdelig ringe). Så…

  • Besvar
   lunabaermonster
   30. juni 2011 at 17:21

   Wauw, det lyder som noget, jeg burde undersøge nærmere. 🙂

  Skriv en kommentar